Rabu, Mei 9

reject dengan amoi cina jual perabot

Eiiii petang petang ni angin satu badan.... cepat cepat istifar... karang mak buyung ni 

jadi puting beliung ... haru dibuatnya.... apalagi pasal beli perabot la...

dulu entry yang dulu angin dengan CAVENZI..... rupa-rupanya kena lagi..

ingat beli perabot dengan amoi cina ni ok... rupa-rupanya 2 x 5 jer dengan cavenzi...

ok ni nak story morry nie..

hari ahad yang lepas rancang nak beli almari budak ...

sebab baju adam dah banyak... alang-alang nak beli untuk almari adik dia sekali..

nak beli sekali dua la.... oklah ingat nak cari dekat dekat rumah jer....

sebab pergi area bangi , puchong lebih kurang jer harga dia....

hubby nak beli yang colour plain... taknak yang kartun...

so kalau plain boleh deco sendiri pun takpa...

oklah... dah siap bayar penuh... masa tu pergi tak bawa cash banyak... so kitaorang

pakailah swap jer... oklah janji hari esok nya nak hantar (maknanya hari isnin nak hantar)

sampai petang tu... barang tak sampai sampai lagi... lepas tu call amoi cina dengan berlagaknya 

dia cakap barang tak sampai .. apalah anginlah aku... kenapa dia tak call .. buat kita tertunggu-tunggu.. 

aku malam tu angin satu badan... muka muncung 100 ke depan.. laki aku rileks jer.. dia tak kata takpa esok 

kita tunggu... ok maknanya semalam aku call balik bila nak hantar... 

ALASAN kali ni dia cakap satu dah sampai , satu lagi dia punya almari sudah rosak.. mungkin

masa penghantaran tu.. dia esoknya nak hantar... ok aku sabar lagi.....

ok tadi baru 1 jam yang lepas aku call elok elok aku cakap.. aku cakap so jadi ke barang hari ini 

nak  hantar .. korang tahu apa dia cakap... taktau taktaulah (dengan nada sombong) ... petang 

kot...

aku pun cakaplah ayoo saya mau balik kg esok.. u kena hantar ni petang... 

amoi cina tu cakap tgklah tgklah petang ... aku belum habis cakap dia dah letak....

punyalah kurang ajar... masa tu darah aku dah naik mendadak... geram ya amat....

puting beliung la aku.. aku call laki aku aku cakap laki aku tgk muka dia pun laki aku  tahu muka dia nampak kurang ajar...

aku beli sebab dia boleh sediakan yang colour plain ... kalau tak mampus aku tak beli...

tadi call semula.. aku gertak dia kalau dia tak hantar juga,.... aku minta balik duit aku... lepas tu dia bebel

bebel apa ntah... malas aku nak layan.....

LEPAS NI AKU MEMANG REJECT  LSK  HOME FURNISHING LOT 64,64 A PRESINT 

15 KEDAI CINA JUAL PERABOT SEDERET KEDAI 

MAKAN BONDA DAN SEDERET KEDAI MAKAN SUP ANI...PRESINT 15 PUTRAJAYA

REJECT KEDAI CINA JUAL PERABOT AMOI CINA TU... KEDAI DIA DEKAT DENGAN 

BAKERY BERHADAPAN DENGAN MYDIN TU )

sabar jele aku.... kalau sapa nak beli kat kedai tu.. korang nasihat amoi cina tu supaya 

beradab sikit.... kang aku dah publish kat blog aku.... nasib kolah moi.... lain kali

hak pengguna tu kena jaga... customer always right.... 

sapa kenal amoi nasihatkan dia supaya bercakap jangan kasar kasar.....

aku mula mula taknak beli aku dah kuar tapi dia paksa aku beli 

dan bagi harga murah sikit... ala bukan murah banyak pun... kat kedai lain pun boleh tawar gak...

oleh sebab aku malas nak pergi survey tempat lain... ni padahnya.... padan muka aku juga 

dapat penjual macam hampeh.... 


Selasa, Mei 8

Video Schawal by CST







suka sangat tengok pasangan ni..

Scha dan Awal...

dorang cantik sangat.... simple jer

dan baju berinai warna hijau tu memamg menyerlah bagi mereka..

ada orang kata tak naik serilah ...

macam-macamlah... tapi apa yang penting

mereka memang sepadan dan cantik sangat..

Tahniah buat Scha dan Awal

moga melayari bahtera ini dengan aman hingga ke akhir hayat... 

Amin


.